VIEW IN BROWSER

Fthiotis Weather Map 1.3

Εισαγωγή...
 

Η Fthiotis Weather Map, εν συντομία FWM, είναι μια διαδικτυακή εφαρμογή αναπαράστασης πραγματικών καιρικών συνθηκών σε όλο το διοικητικό εύρος της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας. Περιλαμβάνει τους νομούς Φθιώτιδας, Ευρυτανίας, Βοιωτίας, Φωκίδας και Εύβοιας με πάνω από 70 συνεργαζόμενους μετεωρολογικούς σταθμούς ιδιωτών και του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Link
Λειτουργίες
 

Μετά από σχεδόν ένα χρόνο δοκιμαστικής λειτουργίας, η FWM έφτασε στην έκδοση 1.3 με αρκετές αλλαγές και βελτιώσεις.

48x48x1  
Αμεσότητα

Τα καιρικά στοιχεία που προβάλλονται ανανεώνονται κάθε 5' μέσω των συνεργαζόμενων σταθμών

48x48x2  
Ανανέωση

Η εφαρμογή ανανεώνει από μόνη της, οπότε ο χρήστης βλέπει πάντοτε τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία

48x48x3  
Φιλική προς το χρήστη

Γρήγορη πλοήγηση με εύκολο μενού χρήσης, προσαρμοσμένο στις ανάγκες του μέσου χρήστη

48x48x4  
Συμβατότητα

Ειδικά σχεδιασμένη για να δουλεύει με όλες τις συσκεύες, από σταθερούς υπολογιστές μέχρι έξυπνα κινητά τηλέφωνα

Παρουσίαση λειτουργιών
 

Φιλοδοξία μας είναι να καταστεί η FWM ένα συνολικό εργαλείο ενημέρωσης για μετεωρολογικά φαινόμενα για όλους τους κατοίκους της Στερεάς Ελλάδας και για το λόγο αυτό έχουμε συμπεριλάβει εκτός των κλασσικών λειτουργιών της αποτύπωσης και πρόγνωσης του καιρού, λειτουργίες που προβάλλουν την ποιότητα του αέρα λόγω της σημασίας τους για την υγεία των ανθρώπων, ειδικότερα αυτών που ζουν στις πόλεις.

FWM picture Click για μεγέθυνση
Γενική εικόνα
 

Κατά την είσοδο στην εφαρμογή, η πρώτη εικόνα που παρουσιάζεται μοιάζει αρκετά με την διπλανή. Οι σταθμοί αναπαριστόνται με το ανάλογα εικονίδιο που δείχνει τις καιρικές συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή τη συγκεκριμένη στιγμή. Οι αριθμοί που βρίσκονται μέσα σε κυκλάκι, υποδεικνύουν την ύπαρξη περισσότερων του ενός σταθμού στην ίδια περιοχή. Επιλέγοντας τον εκάστοτε αριθμό, προβάλλονται όλοι οι διαθέσιμοι σταθμοί που έχουν "κρυφτεί".

Οι σταθμοί
 

Πολύ περισσότερες πληροφορίες για τον κάθε σταθμό-περιοχή, προβάλλονται εάν κάνουμε click στα εικονίδια πάνω στον χάρτη. Πέραν του συνόλου των καιρικών συνθηκών που επικρατούν αυτή τη στιγμή στο αριστερό μέρος του μενού που εμφανίζεται, στα δεξιά υπάρχουν tabs με πληροφορίες που αφορούν την πρόγνωση του καιρού για το υπόλοιπο της σημερινής μέρας καθώς και την αυριανή, μια καρτέλα που προτείνει ρουχισμό για την δεδομένη χρονική στιγμή, την κατάσταση του οδοστρώματος, την δυνατότητα ή μη άθλησης και τέλος δύο καρτέλες με στατιστικά στοιχεία και διαγράμματα.

FWM picture Click για μεγέθυνση
FWM picture Click για μεγέθυνση
FWM picture Click για μεγέθυνση
FWM picture Click για μεγέθυνση
FWM picture Click για μεγέθυνση
Καιρός παντού
 

Η FWM χρησιμοποιεί ένα τοπικό μοντέλο εκτίμησης καιρικών συνθηκών για περιοχές που δεν υπάρχει μετεωρολογικός σταθμός, κάνοντας χρήση των δεδομένων που λαμβάνει από τις γειτονικές περιοχές που διαθέτουν, καθώς επίσης και του ανάγλυφου της περιοχής (υψόμετρο κ.ά.) με αποτέλεσμα να μπορεί να δίνει μια εκτίμηση της θερμοκρασίας για οποιοδήποτε σημείο της Στερεάς Ελλάδας. Αυτό παριστάνεται με αυτό το πολύχρωμο υπόβαθρο, το οποίο μαρκάρει με το ίδιο χρώμα περιοχές που έχουν ίδια θερμοκρασία, δημιουργώντας ισοθερμικές γραμμές. Κάνοντας click, οπουδήποτε πάνω του αναδύεται ένα μικρό popup που δείχνει την επιλεγμένη περιοχή αλλά και μια εκτίμηση της θερμοκρασίας της περιοχής.
Η εφαρμογή διαθέτει και υπόβαθρο, για την προβολή της βαρομετρικής πίεσης σε όλη την Περιφέρεια. Η ενεργοποίησή του γίνεται από το μενού επιλογών στα αριστερά πατώντας το κουμπί που λέει 'Ισοβαρείς'. Το συγκεκριμένο υπόβαθρο έχει ακριβώς τα ίδια χαρακτηριστικά και δυνατότητες με το προηγούμενο, μόνο που τώρα κάνει χρήση της βαρομετρικής πίεσης αντί της θερμοκρασίας.

Μενού λειτουργιών
 

Η εφαρμογή διαθέτει αρκετές λειτουργίες που συνήθως ενεργοποιούνται από το μενού στα αριστερά. Η έκδοση της εφαρμογής για τα κινητά τηλέφωνα έχει αφαιρέσει το σύνολο του μενού για εξοικονόμηση χώρου, παρά όλα αυτά όλες οι προηγούμενες δυνατότητες υπάρχουν.
Μέσω του μενού των λειτουργιών λοιπών, ο χρήστης έχει δυνατότητα να ενεργοποιήσει και να δει την νεφοκάλυψη πάνω από την Στερεά Ελλάδα, να δει οπτικοποιημένη την πρόγνωση για τους σταθμούς-περιοχές που υποστηρίζονται από την FWM, να αλλάξει το υπόβαθρο του από τις ισοθερμικές στις ισοβαρείς και να ενεργοποιήσει κάποια από τα layers της ποιότητας αέρα.
Τέλος και μόνο όταν η επιλογή 'Σταθμοί' είναι ενεργοποιημένη, έχει τη δυνατότητα να αλλάξει την προβαλόμμενη πληροφορία δίπλα από το όνομα των σταθμών, από θερμοκρασία σε ύψος βροχής, άνεμο, υγρασία ή βαρομετρική πίεση.
Για την διευκόλυνση των χρηστών, υπάρχει η δυνάτοτητα αναζήτησης συγκεκριμένου σταθμού πατώντας την επιλογή 'Δίκτυο Σταθμών' και στη συνέχεια πληκτρολογώντας το όνομα του σταθμού.

FWM picture
Click για μεγέθυνση
FWM picture Click για μεγέθυνση
FWM picture Click για μεγέθυνση
FWM picture Click για μεγέθυνση
Widget καιρού
 

Ολοκληρώνοντας, για την προβολή σε οποιαδήποτε ιστοσελίδα ή blog έχει δημιουργηθεί ειδικό widget το οποίο υποστηρίζει όλους τους ενεργούς σταθμούς της εφαρμογής. Ο κώδικας δημιουργίας του βρίσκεται στην επιλογή 'Πληροφορίες' από το μενού στα αριστερά. Στο ειδικό μενού που αναδύεται, συμπληρώνοντας το νομό και την περιοχή που επιθυμούμε δημιουργείται αυτόματα ο κώδικας τον οποίο κάνουμε αντιγραφή επικόλληση στην ιστοσελίδα μας.

Επικοινωνία

Η εφαρμογή FWM, έχει κατασκευαστεί από την ομάδα eCosmos, η οποία εξειδικεύεται στην δημιουργία webGIS εφαρμογών.
Είμαστε στη διάθεση σας για οποιαδήποτε διευκρίνηση, απορία ή οτιδήποτε άλλο

Website: www.euacosmos.com Email: admin@euacosmos.com Facebook page
2018© All Rights Reserved.